Ett inbrottslarm i Stockholm har flera funktioner. Förutom att det höga ljudet skrämmer tjuvar och och aktiverar vakter så har det även en avskräckande effekt.
Fanns det någon gång en tid då man till hundra procent kunde lita på sina medmänniskor i världen? Om så en gång var fallet, så är det åtminstone inte så längre. Idag skulle väldigt få, om ens någon, lämna sitt hem utan att stänga och låsa dörren först. Och gärna kolla två eller tre gånger extra så att det verkligen är låst.
Men många nöjer sig inte med det. En hel del väljer att installera inbrottslarm som ytterligare ett sätt att hålla tjuvarna på avstånd. Det är helt enkelt ett behov som har uppstått i samhället idag. Varför är svårt att svara på, men klart är åtminstone att det inte går att lita på att ens hem får lov att vara i fred.
Inbrottslarm avskräcker
Allra mest kritiskt för att skaffa larm är det sannolikt i huvudstaden. Det är där det är mest folk i omlopp, eftersom Stockholm också är Sveriges mest befolkade stad. Att installera inbrottslarm i Stockholm kan därför kännas givet för många invånare, oavsett om man bor i hus eller lägenhet.
I många fall kopplas larmet direkt till en larmcentral. Det innebär att säkerhetspersonal aktiveras så fort larmet går igång och som kan åka ut till platsen. Kanske blir då tjuven tagen på bar gärning. Kanske bemödar sig inte ens tjuven att försöka göra inbrott – larmet har ju även en avskräckande effekt.